✓ 20+ Cadangan Barang Hantaran Simple untuk Lelaki

Barang hantaran atau hadiah memang lebih dikenali untuk diberikan kepada wanita. Tetapi kini, lelaki juga diberi barangan hantaran walaupun tidak sebanyak wanita.

Ada sesetengah adat juga mewajibkan wanita memberi hadiah atau barang hantaran kepada lelaki. Kandungan penyerahan adalah tidak mengikat dan boleh dipersetujui oleh kedua-dua pihak.

Selain kuih muih dan makanan, kandungan persembahan juga berbeza dari pakaian, aksesori, peralatan ibadah dan lainnya.

Untuk tidak keliru tentang item apa yang perlu diberikan, lihat senarai barang hantaran lelaki simple di bawah. Dijamin, Anda pasti akan membeli sesuatu untuk bakal suami Anda.

1. Kasut

kasut

Jika bakal suami Anda seorang pekerja pejabat, maka tidak salah untuk menyempurnakan penampilannya.

Beri dia sepasang kasut formal yang boleh dipakainya untuk bekerja. Selain dapat meningkatkan keyakinan diri, kasut juga boleh mengingatkan dia kepada Anda yang membelinya.

Sudah tentu jenama dan model kasut boleh disesuaikan dengan bajet Anda untuk membeli kasut sebagai barangan lelaki.

2. Tali Pinggang

tali pinggang

Selain memerlukan kasut formal, lelaki juga memerlukan tali pinggang dalam kehidupan seharian mereka.

Fungsi tali pinggang adalah untuk mengetatkan seluar dan juga menjadikan penampilan keseluruhan lebih bergaya. Tali pinggang lelaki berkualiti adalah kulit asli. Tali pinggang ini akan bertahan lama.

3. Jam Tangan

barang hantaran lelaki simple jam tangan

Jam tangan adalah satu lagi jenis aksesori yang biasa dipakai oleh lelaki untuk melengkapkan penampilan mereka.

Fungsi utama jam tangan adalah untuk menunjukkan masa. Dengan model jam yang sejuk, penampilan juga menjadi lebih bergaya.

Salah satu cadangan jam tangan yang boleh Anda pilih ialah Fossil FS4735, jam tangan lelaki ini datang dalam warna coklat.

Reka bentuknya kasual dengan casing keluli tahan karat berwarna perak. Talinya berwarna coklat dan diperbuat daripada kulit asli.

Jam tangan ini mempunyai kalis air 50 m. Mesin yang digunakan ialah Japan Quartz Movement.

4. Beg

barang hantaran lelaki 2019 beg

Bukan wanita sahaja yang memerlukan beg, lelaki juga memerlukan beg untuk pelbagai aktiviti. Anda boleh memberikan beg dengan model kontemporari supaya ia kelihatan bergaya.

Salah satu beg lelaki yang kami cadangkan untuk hantaran ialah VORMOR Men Leather Bag, ini adalah beg kulit lelaki yang cool.

Ini adalah produk prapesan, jadi ia akan mengambil masa kira-kira 30 hari untuk memprosesnya.

Beg gaya kasual ini diperbuat daripada poliester dengan pemegang tunggal ada poket untuk telefon pintar dan juga poket berzip di bahagian dalam beg.

5. Dompet

barang hantaran lelaki tunang dompet

Dompet ialah satu lagi item penting yang boleh Anda pilih sebagai barang hantaran untuk lelaki yang sesuai dimasukkan dalam dulang hantaran.

Pengantin lelaki boleh menggunakannya untuk menyimpan wang dan pelbagai kad penting dalam dompet ini.

Pilih model yang bergaya sesuai dengan pilihannya. Cari dompet dengan bahan berkualiti.

Dompet yang baik ialah dompet yang mempunyai bahan yang lembut dan anjal supaya tidak mudah rosak apabila digunakan.

6. Headset

barang hantaran lelaki 5 dulang headset

Headset banyak digunakan untuk keperluan kerja atau permainan. Berikan headset daripada Logitech yang boleh menghasilkan bunyi yang jelas dan berkualiti.

Logitech juga membenamkan ciri seperti mikrofon boleh putar untuk menangkap bunyi dengan lebih baik dan meminimumkan hingar.

Headset Logitech juga serasi dengan hampir semua sistem pengendalian.

7. Speaker

speaker

Mendengar muzik akan menjadi lebih mudah dengan bantuan speaker. Pengeluar speaker bersaing untuk membuat speaker yang boleh menghasilkan bunyi yang jelas dan kuat.

Malah, ada yang sudah dilengkapi dengan teknologi Bluetooth. Saiznya tidak selalu besar.

Banyak speaker adalah kecil dan compact tetapi mempunyai prestasi yang sangat baik. Jenama seperti Simbadda, JBL dan Sony boleh menjadi pilihan.

8. PlayStation

playstation

Bercakap tentang permainan, pastinya tidak boleh dipisahkan dari PlayStation. Peranti permainan daripada Sony ini telah wujud sejak tahun 90an lagi.

Kini, PlaySation telah menjadi lebih canggih kerana ia boleh dimainkan secara dalam talian.

Di samping itu, permainan diprapasang terus dengan peranti. Bakal suami yang suka bermain game pastinya sangat gembira menerima set PlayStation ini.

9. Baju Kemeja

barang hantaran lelaki baju kemeja

Baju kemeja sememangnya diperlukan oleh semua lelaki kerana boleh digunakan dalam pelbagai majlis rasmi yang dihadiri mereka.

Gabungkan dengan seluar yang sesuai untuk gaya yang lebih bergaya. Anda boleh masukkan baju kemeja dalam senarai hantaran untuk bakal suami Anda.

Baju lelaki dari Levi’s boleh jadi pilihan. Produknya datang dalam warna yang cantik seperti hitam, coklat, kelabu atau putih.

Diperbuat daripada material berkualiti tinggi, baju ini selesa dipakai. Modelnya muat pada badan supaya nampak sedap mata memandang.

10. Seluar Panjang

seluar panjang

Jika Anda sudah mempunyai baju kemeja, maka seluar panjang juga mesti disediakan. Pilihan seluar boleh guna jenama Levi’s lagi.

Produk seluar Levi’s menggunakan bahan seperti denim, kapas, poliester, viscose dan spandeks.

Ia biasanya mempunyai butiran seperti poket sisi dan belakang serta penutupan zip dan butang. Terdapat pelbagai saiz untuk dipilih dari 28 hingga 39.

11. Sweatshirt

sweatshirt roughneck

Untuk menghadapi musim hujan, anda boleh memberikan sweatshirt dari Roughneck iaitu Roughneck SS021 Black Sig Ultra Black Sweatshirt.

Sweatshirt ini berwarna hitam polos dengan logo Roughneck di bahagian hadapan. Material diperbuat daripada cotton fleece yang selesa. Saiz yang ada ialah S, M, L dan XL.

12. Jackets

levi's sporty full zip jacket mineral black

Jaket juga antara barang yang sesuai diberikan untuk menghadapi musim hujan. Jaket dari jenama Levi’s pastinya tidak diragui kualitinya.

Anda boleh memilih Levi’s Sporty Full Zip Jacket Mineral Black. Jaket ini diperbuat daripada poliamida yang selesa dan lembut.

Jaket ada zip dan ada poket di bahagian hadapan jaket. Di belakangnya tertulis jenama Levi’s. Saiz tersedia dari XS hingga XXL.

13. Pakej Sabun dan Deodoran

pekej sabun dan deodoran

Cadangan barang hantaran lelaki tunang seterusnya ialah pakej sabun dan deodoran. Anda boleh memilih jenama apa saja yang menurut Anda patut, yang boleh disesuaikan dengan bajet Anda.

Mandi dengan kerap menjadikan badan lebih bersih dan sihat. Untuk kandungan hantaran lelaki, Anda boleh sediakan pakej sabun untuk badan dan muka dari Kahf.

Pakej Relaxing Pack Facewash, Body Wash dan Deo terdiri daripada Oil and Acne Care Face Wash, Relaxing Hair and Body Wash, dan Soothing Antiperspirant Deodorant.

Pencuci muka ini sesuai untuk jenis kulit berminyak dan berjerawat. Kesemua produk ini mencipta sensasi dan aroma segar pada badan.

14. Parfum

parfum

Cadangan barang hantaran lelaki simple yang seterusnya ialah parfum. Aktiviti yang padat boleh menyebabkan peluh dan bau badan yang busuk.

Ini boleh mengurangkan keyakinan diri. Atas sebab ini, wangian diperlukan supaya badan berbau segar sepanjang hari. Boleh hadiahkan minyak wangi untuk bakal suami.

Louis Vuitton Sur La Route EDP Men’s Perfume boleh menjadi pilihan isi hantaran. Minyak wangi yang mewah ini terasa segar dengan bauan sitrus yang akan menambahkan semangat bekerja.

Sesuai digunakan ketika menghadiri majlis-majlis khas, minyak wangi ini mempunyai ketahanan pewangi sehingga 10 jam.

15. Pencukur

pencukur philips pq206

Mencukur misai dan janggut adalah rutin bagi lelaki. Untuk itu, Anda memerlukan pencukur berkualiti seperti Philips PQ206.

Dengan teknologi ReflexAction System, pencukur ini boleh mencukur mengikut kontur muka.

Kecondongan pisau cukur juga boleh dilaraskan untuk hasil pencukuran maksimum. Alat ini memerlukan bateri AA untuk beroperasi.

16. Al Quran Mini

barang hantaran untuk lelaki al quran mini

Pemberian hadiah hantaran berupa Al-Quran poket pastinya sangat berguna untuk bakal suami. Jadi dia boleh membaca Al-Quran di mana-mana sahaja jika berada di luar rumah.

Selain berisi surat-surat Al-Quran, terdapat juga buku-buku saku Al-Quran yang dilengkapi dengan doa dan Asmaul Husna.

Pilih Al-Quran poket yang berkulit terbaik supaya boleh digunakan dalam jangka masa yang lama.

17. Headband

barang hantaran lelaki 9 dulang headband

Rambut hadapan sering mengganggu keselesaan ketika bersenam. Untuk itu, gunakan sahaja headband. Ikat kepala ini mesti boleh menyerap peluh yang timbul di kawasan dahi.

Selain itu, headband juga berguna untuk mengelakkan peluh daripada jatuh ke mata yang tentunya boleh mengganggu tumpuan ketika bersenam. Cari juga ikat kepala yang elastik untuk keselesaan.

18. Makanan dan Kek

makanan dan kek

Selain hantaran berupa barangan, makanan dan kuih muih juga amat digalakkan jika dihadiahkan untuk lelaki. Ini akan memberi manfaat kerana keluarga besar dapat menikmatinya bersama-sama.

Makanan dan kuih muih yang diberikan ketika peminangan juga mempunyai falsafahnya yang tersendiri sehingga amat bermakna kepada bakal pengantin.

Supaya makanan dan kuih muih yang diberikan kepada bakal suami nampak menarik, maka hiaslah dengan sebaik mungkin.

Kemudian, ini akan mewujudkan kesan gembira bagi sesiapa yang menikmatinya.

19. Buah-Buahan

barang hantaran lelaki 2021 buah buahan

Selain makanan dan kuih muih, buah-buahan juga boleh dijadikan sebagai persembahan untuk keluarga pengantin lelaki.

Selain harga yang berpatutan, buah juga mempunyai banyak khasiat untuk menyokong kesihatan badan.

Sudah tentu ini akan memberikan kesan cergas dan segar buat pasangan pengantin di hari bahagia nanti sekiranya pengambilan buah-buahan mereka dipenuhi.

Buah-buahan boleh dicampur dan dipelbagaikan supaya kelihatan menarik dan juga banyak.

Seeloknya, gunakan buah-buahan segar seperti epal, pear, belimbing, avocado, manggis dan banyak lagi perkara penting yang akan menimbulkan kesan menarik jika dibungkus dengan cantik.

20. Tasbih Digital

tasbih digital

Selain Al-Quran, tasbih juga merupakan salah satu barang yang sangat sesuai untuk dijadikan sebagai hantaran bagi kaum lelaki.

Seiring dengan kemajuan teknologi, kini terdapat tasbih digital yang memudahkan pengiraan zikir. Selain itu, terdapat pelbagai warna dan bahan yang digunakan untuk membuat tasbih digital ini.

Anda boleh memilih yang terbaik untuk bakal suami Anda. Sudah tentu Anda perlu menyesuaikan dengan bajet yang Anda ada.

21. Tablet

tablet samsung

Tablet juga mungkin diperlukan oleh bakal suami Anda. Tablet daripada Samsung adalah salah satu pilihan yang tepat.

Reka bentuk tablet Samsung juga sangat moden dan bergaya. Ciri-cirinya sentiasa dikemas kini supaya dapat menyokong pelbagai aktiviti dengan lebih baik.

Terdapat pelbagai saiz skrin untuk dipilih mengikut keperluan. Jadi, tidak salah memilih Samsung untuk hadiah hantaran.