✓ 10 Cadangan Barang Wanita Selalu Guna Untuk Hadiah

Ramai yang mengatakan memilih hadiah untuk perempuan tidak semudah memilih hadiah untuk lelaki. Ya, kenyataan ini tidak sepenuhnya salah tetapi juga tidak sepenuhnya benar.

Jika Anda benar-benar tahu personaliti orang yang Anda ingin hadiahkan dan memahami apa yang mereka perlukan, memilih hadiah bukanlah satu perkara yang sukar.

Apabila memberi atau bertukar hadiah dengan seseorang, perkara yang paling penting di dalamnya ialah kita benar-benar mengenali dan mengambil berat tentang orang itu.

Maksudnya, hadiah yang diberikan perlu disesuaikan dengan penerima.

Sebelum membeli hadiah untuk seorang wanita, kekasih, kawan baik, kakak mahupun ibu, cuba fikirkan tentang personaliti, watak dan hobinya.

1. Power Bank

power bank

Pada era serba moden ini, telefon bimbit merupakan objek yang sangat dekat dengan kebanyakan orang dalam menjalankan aktiviti mereka.

Walau bagaimanapun, tidak semua telefon bimbit boleh dihidupkan sepanjang hari tanpa mengecas semula.

Dengan memberikan power bank kepada kawan wanita Anda, power bank ini akan sangat berguna terutama bagi mereka yang tidak dapat dipisahkan daripada telefon bimbit.

Terutama apabila berada di luar rumah, power bank akan sangat berguna untuk orang yang perlu mengecas bateri tanpa perlu mencari pengecas.

2. Earphone

hadiah farewell untuk wanita earphone

Bersaiz kecil dan mudah diletakkan di mana-mana, menjadikan fon telinga akan sangat berguna untuk dimiliki.

Bukan sahaja sebagai alat untuk mengangkat telefon dan mendengar muzik, terutamanya apabila berada di luar, Anda juga boleh menggunakannya untuk menghadiri mesyuarat secara maya tanpa diganggu oleh persekitaran yang bising.

Oleh kerana kini earphone adalah universal, ia boleh digunakan untuk sebarang peranti. Pilih earphone yang tahan lasak dan dijamin boleh digunakan untuk jangka masa yang lama.

3. Beg Wanita

beg ringkas

Ini adalah hadiah yang biasa diberikan kepada setiap wanita. Kawan wanita Anda sudah tentu sangat memerlukan beg untuk menjalankan pelbagai aktiviti.

Bagi wanita, beg adalah satu keperluan yang tidak dapat dipisahkan daripada pelbagai aktiviti harian mereka. Dalam kes ini Anda perlu menyesuaikan warna beg mengikut warna yang kawan wanita Anda suka.

Kalau malu nak tanya, baru boleh tengok warna baju atau beg apa yang sering digunakan oleh kawan wanita Anda.

4. Jam Tangan Wanita

jenama jam tangan wanita terbaik invicta

Hadiah untuk wanita ini mungkin terasa mainstream, tetapi sejujurnya, masih ramai yang memilih jam tangan sebagai hadiah farewell untuk kawan lelaki.

Untuk jenama, sudah tentu Anda boleh mengetahui secara langsung sama ada kawan Anda adalah seorang tipikal yang menyukai jenama tertentu.

Atau kawan Anda adalah jenis orang yang tidak pakar dalam jenama jam tangan tertentu, tetapi menyukai jenama berkualiti.

Jika Anda sudah mendapat jawapannya, maka Anda dan team Anda boleh berbincang tentang jenama jam tangan atau model mana yang sesuai sebagai hadiah.

5. Hijab

hijab pink

Hadiah untuk wanita beragama pastinya berkaitan dengan agama mereka.

Bagi muslimah, Anda boleh memberikan hadiah ringkas berupa hijab yang boleh dipakai setiap hari atau di adjust ketika menghadiri majlis tertentu.

Terdapat banyak varian hijab yang boleh Anda pilih mengikut model, warna dan motif.

Pemberian hadiah berupa hijab tentunya berguna kerana boleh digunakan setiap hari. Selain itu, ia membuatkan penampilannya kelihatan lebih anggun.

6. Kasut Sukan

kasut sukan cantik

Mencari hadiah yang sesuai untuk seorang wanita yang suka sukan tidak sukar.

Di samping banyak pilihan, peralatan sukan boleh didapati di mana-mana. Dalam banyak-banyak peralatan sukan, cuba hadiahkan dia kasut sukan.

Kasut adalah keperluan utama semasa memulakan sukan, jadi ia akan digunakan. Selain itu, dengan kasut baru akan mendorongnya untuk lebih rajin bersenam.

7. Lipstick

lipstick merah

Apakah jenis hadiah yang sesuai untuk wanita yang suka mekap?

Kadang-kadang kita keliru untuk memilih hadiah untuk wanita yang hobi ini kerana nampaknya dia sudah memiliki hampir semua solekan terkini.

Tetapi jangan risau, Anda masih boleh memberi hadiah mengikut hobi mereka. Dalam banyak-banyak jenis solekan, cuba hadiahkan dia lipstick.

Lipstick adalah salah satu daripada 4 penambah solek selain pemerah pipi, solek mata dan kontur yang diperlukan oleh semua wanita.

Jadi, ia pasti digunakan. Tambahan pula, kebanyakan wanita yang suka bersolek memang suka diberikan lipstick.

Kerana ia boleh digunakan secara bergantian setiap hari bergantung pada mood dan ke mana hendak pergi.

8. Dompet

clutch atau dompet unik

Memberi dompet sebagai hadiah bukanlah idea baru lagi.

Walau bagaimanapun, Anda perlu tahu bahawa dompet yang sesuai untuk hadiah hari jadi rakan atau pacar perempuan adalah dompet unik dan etnik dalam bentuk clutch.

Kaum wanita tentunya sangat menyukai dompet yang besar dan panjang ini dengan motif yang comel dan etnik.

Pilihan model labuh dipilih supaya nanti kawan baik atau pacar Anda boleh menyimpan lebih banyak barang.

Kerana sesetengah wanita memang lebih gemar menggunakan dompet panjang dan memasukkannya ke dalam beg ketika melancong.

9. Buku

buku nota

Buku merupakan perkara penting dalam menjalankan aktiviti harian terutama untuk mencatat nota semasa bekerja.

Anda boleh memberikan buku agenda atau jurnal untuk mengiringi kehidupan seharian kawan Anda, serta merekodkan perkara penting yang mungkin diperlukan agar tidak dilupakan.

Selain buku agenda dan jurnal, Anda boleh memilih buku lain seperti novel, komik dan juga buku motivasi yang sesuai dengan kegemaran pembacaan kawan Anda.

Dengan cara itu, dia boleh menghabiskan masanya dengan membaca buku yang disukainya.

10. Scarf

scarf

Jika kawan baik atau pacar wanita Anda memakai hijab, mungkin Anda boleh memberikan scarf dengan motif cerah sebagai idea hadiah hari jadi.

Walaupun kebanyakan hijaber sudah mempunyai scarf bermotif cerah, menambah koleksi scarf motif tetap menggembirakan mereka.

Pilih scarf dengan corak terhad untuk menjadikannya kelihatan lebih eksklusif, seperti selendang daripada ilustrator Malaysia.