✓ 10 Cadangan Hadiah Farewell Untuk Bos Wanita Terbaik

Saat perpisahan/farewell bos dalam syarikat sekurang-kurangnya perlu ada semacam pemberian hadiah.

Dengan memberi hadiah farewell kepada bos sekurang-kurangnya ia menunjukkan kesepaduan team dalam persekitaran kerja.

Tiada peraturan bertulis yang mewajibkan pekerja memberi hadiah farewell kepada bos. Tetapi atas sebab sosial, tabiat ini menjadi sebahagian daripada hubungan antara bos dan rakan sekerja seperti keluarga.

Setiap pertemuan pasti akan tiba saat perpisahan. Istilah ini digunakan secara amnya di mana-mana. Setiap individu mesti sanggup melepaskan orang yang disayangi atas sebab tertentu.

Tidak hairanlah ramai yang merancang acara mengejut atau menyediakan hadiah istimewa sebagai tanda kenangan manis.

Istilah hadiah perpisahan untuk bos mempunyai pelbagai maksud. Hadiah diberikan sebagai bentuk penghargaan, penghormatan, terima kasih, dan sebab-sebab lain.

Daripada perkara kecil seperti memberi hadiah perpisahan kepada bos Anda, Anda membantu mengekalkan hubungan kerja yang sangat baik dengan orang pejabat.

Berikut ialah beberapa cadangan hadiah farewell untuk bos wanita.

1. Buku

book

Buku merupakan perkara penting dalam menjalankan aktiviti harian terutama untuk mencatat nota semasa bekerja.

Anda boleh memberikan buku agenda atau jurnal untuk mengiringi kehidupan seharian bos Anda, serta merekodkan perkara penting yang mungkin diperlukan agar tidak dilupakan.

Selain buku agenda dan jurnal, Anda boleh memilih buku lain seperti novel, komik dan juga buku motivasi yang sesuai dengan kegemaran pembacaan bos Anda.

Dengan cara itu, dia boleh menghabiskan masanya dengan membaca buku yang disukainya.

2. Alat Berkebun

alat berkebun

Secara umumnya, pekerja yang telah bersara memilih untuk menyibukkan diri dengan menjaga kebun dan tanaman di halaman rumah mereka.

Aktiviti ini cukup menenangkan dan membuatkan dia masih mempunyai aktiviti untuk menggerakkan badannya secara ringan.

Oleh itu, tidak salah jika Anda menghadiahkan peralatan berkebun kepada bos Anda.

Semua alatan taman diperbuat daripada bahan berkualiti yang dijamin tahan lama dan direka bentuk secara ergonomik supaya mudah digunakan. Sesuai dijadikan hadiah farewell untuk bos wanita.

3. Diffuser

diffuser

Penyebar, yang bermaksud “penyebar”, ialah alat yang berguna untuk menukar minyak pati daripada aromaterapi kepada wap dan menyebarkannya ke udara.

Dengan cara itu, udara yang disedut boleh mempunyai bau tertentu.

Aroma wangi daripada diffuser mampu memberikan kesan santai, mewujudkan suasana selesa, mengurangkan tekanan dan menenangkan fikiran.

Dengan alat ini, bos wanita Anda boleh lebih selesa semasa berehat selepas seharian bekerja.

4. Power Bank

power bank

Pada era serba moden ini, telefon bimbit merupakan objek yang sangat dekat dengan kebanyakan orang dalam menjalankan aktiviti mereka.

Walau bagaimanapun, tidak semua telefon bimbit boleh dihidupkan sepanjang hari tanpa mengecas semula.

Dengan memberikan power bank kepada bos Anda, power bank ini akan sangat berguna terutama bagi mereka yang tidak dapat dipisahkan daripada telefon bimbit.

Terutama apabila berada di luar rumah, power bank akan sangat berguna untuk orang yang perlu mengecas bateri tanpa perlu mencari pengecas.

5. Earphone

hadiah farewell untuk wanita earphone

Bersaiz kecil dan mudah diletakkan di mana-mana, menjadikan fon telinga akan sangat berguna untuk dimiliki.

Bukan sahaja sebagai alat untuk mengangkat telefon dan mendengar muzik, terutamanya apabila berada di luar, Anda juga boleh menggunakannya untuk menghadiri mesyuarat secara maya tanpa diganggu oleh persekitaran yang bising.

Oleh kerana kini earphone adalah universal, ia boleh digunakan untuk sebarang peranti. Pilih earphone yang tahan lasak dan dijamin boleh digunakan untuk jangka masa yang lama.

6. Tea Set

tea set

Jika bos wanita Anda suka teh, maka Anda boleh hadiahkan set teh kepadanya. Set teh yang dimaksudkan terdiri daripada cerek pembancuh teh, cawan, alas cawan, sudu teh dan teh kegemarannya.

Anda boleh memilih jenis teh kegemaran Anda dan jika Anda ingin kelihatan bergaya, Anda boleh memilih beberapa jenis teh premium. Daun teh premium terdiri daripada:

  • Single origin (hanya daripada satu jenis daun teh);
  • House blend (gabungan dua atau lebih daun teh).

Daun teh yang boleh Anda berikan termasuklah earl grey, matcha, jasmine tea, english breakfast, chamomile tea dan lain-lain. Sesuaikan dengan kegemaran bos Anda supaya dia lebih menikmati teh.

Selain dapat meningkatkan daya tumpuan dan stamina, teh boleh membantu tidur lebih lena supaya tempoh rehat dapat dipenuhi dengan baik.

7. Scrapbook

scrapbook

Inginkan hadiah yang tidak dapat dilupakan? Anda boleh memberinya scrapbook. Definisi scrapbook ialah koleksi gambar dan tulisan yang dilekatkan pada bingkai dan kertas yang kemudiannya dijadikan buku.

Foto-foto yang ditampal pastinya menjadi bukti apabila Anda dan bos Anda meluangkan masa bersama, baik di pejabat mahupun di luar pejabat.

Hadiah ini akan menjadi sangat diingati, terutamanya jika Anda menghiasinya dengan baik.

8. Voucher

voucher

Bingung nak pilih hadiah farewell yang mana untuk bos wanita daripada item di atas? Tenang, Anda boleh memilih untuk memberikannya hadiah dalam bentuk voucher. Terdapat pelbagai jenis voucher iaitu:

  • Voucher beli-belah;
  • Voucher makan;
  • Voucher perjalanan;
  • Voucher penginapan atau percutian, dan lain-lain.

Dengan voucher beli-belah, Anda membebaskan dia untuk membeli apa sahaja yang dia mahu. Kemudian, voucher makan boleh membuatkan dia membeli makanan kegemarannya.

Sementara itu, voucher penginapan atau percutian membuatkan ia berasa segar selepas bekerja keras pada hari bekerja.

Pastikan juga masa voucher adalah fleksibel supaya boleh digunakan pada bila-bila masa dan disesuaikan dengan agenda bos Anda.

9. Beg Wanita

hadiah farewell untuk boss wanita bag

Ini adalah hadiah farewell yang biasa diberikan kepada setiap wanita, termasuk bos Anda. Bos wanita Anda sudah tentu sangat memerlukan beg untuk menjalankan pelbagai aktiviti.

Bagi wanita, beg adalah satu keperluan yang tidak dapat dipisahkan daripada pelbagai aktiviti harian mereka. Dalam kes ini Anda perlu menyesuaikan warna beg mengikut warna yang bos Anda suka.

Kalau malu nak tanya, baru boleh tengok warna baju atau beg apa yang sering digunakan oleh bos wanita Anda.

10. Jam Tangan Wanita

jam tangan wanita

Hadiah perpisahan untuk bos ini mungkin terasa mainstream, tetapi sejujurnya, masih ramai yang memilih jam tangan sebagai hadiah farewell untuk bos lelaki.

Untuk jenama, sudah tentu Anda boleh mengetahui secara langsung sama ada bos Anda adalah seorang tipikal yang menyukai jenama tertentu.

Atau bos Anda adalah jenis orang yang tidak pakar dalam jenama jam tangan tertentu, tetapi menyukai jenama berkualiti.

Jika Anda sudah mendapat jawapannya, maka Anda dan team Anda boleh berbincang tentang jenama jam tangan atau model mana yang sesuai sebagai hadiah.