✓ 15 Jenama Jam Tangan Lelaki Terbaik di Malaysia

Sebagai pendokong penampilan, jam tangan merupakan salah satu aksesori yang sering menjadi pilihan terutama bagi kaum lelaki.

Lebih-lebih lagi kini terdapat pelbagai mod jam tangan keren yang turut dilengkapi dengan pelbagai ciri keren.

Bercakap tentang jam tangan, pada masa ini terdapat banyak jenama jam tangan lelaki berjenama yang boleh didapati di pasaran.

Setiap jenama mempunyai daya tarikan tersendiri dari segi reka bentuk dan ciri jam tangannya. Sesetengah jenama ni terkenal di seluruh dunia, jadi tidak hairanlah ramai yang menyukainya.

Dan dalam artikel ini kami akan membincangkan beberapa jenama jam tangan lelaki yang terbaik. Untuk butiran lanjut, mari lihat ulasan penuh di bawah.

1. Alexandre Christie

jenama jam tangan lelaki mampu miliki alexandre christie

Jenama jam tangan lelaki terbaik yang pertama ialah jenama Alexander Cristie. Jenama jam tangan ini sudah sangat terkenal di seluruh dunia jadi tidak perlu meraguinya.

Jika Anda bertanya mengapa ia terkenal? Jawapannya kerana jam tangan ini telah dihasilkan sejak tahun 2000 oleh sebuah syarikat terkenal di Hong Kong.

Selain itu, jenama itu telah bekerjasama dengan pengeluar jam tangan bertaraf dunia dan pengeluar komponen yang inovatif.

Memakai jenama jam tangan ini membuatkan orang sekeliling Anda akan serta-merta tahu Anda mempunyai cita rasa yang tinggi.

Kelebihan jam jenama ini ialah sangat tahan lasak dan mempunyai jaminan rasmi jadi Anda tidak perlu risau sekiranya jam tangan Anda rosak.

Mesin jam ini juga berkualiti tinggi tetapi harganya agak berpatutan jika dibandingkan dengan jam import lain.

2. Daniel Wellington

malaysia jenama jam tangan lelaki terbaik daniel wellington

Cadangan seterusnya jam tangan lelaki berkualiti terbaik ialah dari Daniel Wellington yang terkenal dengan reka bentuk minimalis dan klasik serta gaya timeless.

Apa yang menarik tentang jenama jam tangan ini ialah setiap kotak mempunyai dua tali jam.

Biasanya satu diperbuat daripada kulit dan yang kedua diperbuat daripada nilon berkualiti. Tidak hairanlah jenama jam tangan ini sangat terkenal di dunia khususnya di Malaysia.

Kelebihan jam tangan Daniel Wellington ialah mempunyai reka bentuk klasik, minimalis dan elegan menjadikannya sesuai untuk digabungkan dengan pelbagai rupa.

Jam ini juga sangat ringan sehingga tidak membebankan tangan Anda walaupun Anda memakainya sepanjang hari. Talinya mudah diganti dan juga telah terbukti kalis air.

3. D1 Milano

senarai jenama jam tangan lelaki di malaysia d1 milano

Seterusnya, cadangan jenama jam tangan lelaki terbaik ialah D1 Milano yang merupakan pengeluar jam tangan dengan reka bentuk yang nipis dan elegan serta pastinya selesa apabila digunakan.

D1 Milano ialah pengeluar jam tangan premium dari Itali. Diasaskan di Milan pada 2013, D1 Milano menghasilkan jam tangan ikonik dengan butiran dan reka bentuk estetik.

D1 Milano menghasilkan jam tangan Itali yang tidak biasa dan membenamkan reka bentuk Itali yang ringkas tetapi bergaya. Jam tangan dari D1 Milano direka dengan rupa yang ringkas namun elegan.

Selain penampilannya yang ringkas dan klasik, jam tangan lelaki ini mempunyai ketebalan yang sangat nipis sehingga ringan dan selesa apabila digunakan dalam jangka masa yang lama.

Berminat untuk memilikinya?

4. Seiko

jenama jam tangan untuk lelaki seiko

Adakah Anda tahu negara pengeluar jam tangan terbaik di dunia?

Ya, jawapannya adalah Switzerland tetapi segala-galanya berubah kerana jam buatan Jepun adalah satu-satunya yang boleh menjadi pesaing mereka.

Jam tangan buatan Jepun berjaya mencuri perhatian pencinta jam tangan kerana teknik dan falsafahnya.

Jam tangan jenama Seiko merupakan salah satu jenama jam tangan lagenda dari Jepun yang menghasilkan jam tangan lelaki dan wanita dengan pelbagai model reka bentuk yang menarik.

Salah satu kelebihan jam tangan lelaki dari jenama Seiko ialah material talinya diperbuat daripada keluli tahan karat berkualiti tinggi.

Diperbuat daripada kaca kristal yang kuat supaya ia tahan hentaman dan kalis air hingga kedalaman 100 meter.

Sesetengah jam tangan dengan jenama ini juga mempunyai butang cahaya yang boleh mengeluarkan cahaya ketika gelap.

Selain itu, ia mempunyai ciri timer, alarm dan clear maker menjadikannya sesuai untuk pekerja.

Pergerakan jam ini sangat tepat untuk disesuaikan dengan Anda kerana reka bentuk yang sangat elegan dan disiplin masa.

5. Fossil

jenama jam tangan lelaki terkini fossil

Seterusnya jenama jam tangan lelaki terbaik iaitu Fossil yang terkenal sebagai pengeluar jam tangan yang cuba membuat jam tangan automatik.

Jam tangan ini terkenal dengan reka bentuknya yang mempunyai seni kehidupan dan kecantikan yang tinggi.

Apa yang menjadikan jam tangan ini hebat ialah diilhamkan oleh karya seni zaman pertengahan.

Ini menjadikan jenama ini mempunyai reka bentuk yang elegan dan mewah yang turut memberikan kesan klasik. Jam ini mempunyai mesin automatik yang berfungsi untuk jangka masa yang agak lama.

Walaupun reka bentuk klasik, jam tangan ini kalis air dan boleh dipakai semasa berenang supaya Anda tidak perlu bersusah payah menanggalkannya.

6. Casio

jenama jam tangan lelaki untuk hantaran casio edifice

Casio ialah salah satu jenama jam tangan lelaki terbaik dari Jepun.

Jam tangan lelaki ini mempunyai penampilan yang elegan dan sesuai untuk acara rasmi atau kegunaan harian untuk Anda ketika bekerja di pejabat.

Direka dengan reka bentuk peringkat tinggi, jam tangan lelaki ni mempunyai rupa yang elegan dan istimewa dengan gabungan pergerakan jam yang menunjukkan kekuatan dan kelajuan enjin jam yang ada di dalamnya.

Jam tangan lelaki terbaik ini mempunyai gaya yang elegan, jadi penggunaannya sesuai untuk aktiviti formal kerana direka dengan baik sehingga menarik untuk dilihat.

7. Tag Hauer

jenama jam tangan lelaki terbaik tag heuer

Jenama jam tangan lelaki terbaik seterusnya ialah Tag Heuer, ini ialah jenama jam tangan lelaki untuk lelaki yang ingin tampil bergaya.

Sebelum ini Anda diberitahu bahawa negara pengeluar jam tangan terbaik ialah Switzerland.

Jenama Tag Heur adalah salah satu jam tangan yang dihasilkan di Switzerland dan ada di seluruh dunia.

Sebab itu jam tangan ini sentiasa sesak dengan pembeli sejak mula-mula diasaskan. Pengeluaran jam tangan dari case, tali hingga mesin dibuat di Switzerland.

Kelebihan jam tangan lelaki jenama ini ialah reka bentuknya yang inovatif malah telah menerima banyak anugerah.

Salah satu anugerah yang berjaya mengejutkan dunia ialah jam tangan Tag Heuer sebagai timekeeper rasmi di sukan olimpik bertaraf dunia.

Ini kerana kejayaannya yang boleh mengira masa dengan tepat hingga 1/1000 saat. Jam tangan ini kini digunakan secara meluas oleh orang penting seperti pelumba dunia, ahli sukan dunia, dan selebriti lelaki di Hollywood.

8. Tissot

jam tangan tissot lelaki

Jenama jam tangan lelaki terbaik ini juga berasal dari Switzerland dan agak mudah didapati di kedai jam tangan di Malaysia.

Jam tangan buatan Switzerland terkenal dengan kualiti, keanggunan, kemewahan dan prestijnya. Daya tarikan jam tangan lelaki Tissot ini ialah prestasinya yang tinggi.

Jam tangan jenis ini sangat lengkap, bermula dari klasik hingga sukan supaya Anda boleh memilih mengikut keperluan Anda. Kualiti jam ini boleh dilihat dari segi ketepatan, keselesaan dan ketahanan.

Jam tangan ni kelihatan mewah kerana ia dibuat menggunakan jalur logam dengan taburan emas asli dan juga berlian.

Apabila bercakap tentang kemewahan, tidak perlu meragui jam tangan jenama Tissot.

9. Expedition

expedition watch

Untuk jenama jam tangan lelaki terbaik ini sangat dikenali oleh peminat jam tangan.

Sebab jam tangan ini popular kerana kelebihannya yang banyak membuatkan ramai orang tidak teragak-agak untuk membelinya.

Diperbuat daripada bahan berkualiti daripada keluli tahan karat sehinggalah kepada kulit tulen premium, menjadikannya tahan lama walaupun sering digunakan.

Kualiti mesin daripada jam ini menggunakan teknologi pergerakan kuarza Jepun dan mempunyai jaminan.

Kerosakan akan segera dibaiki oleh team perkhidmatan yang cekap. Varian model sangat pelbagai dan mempunyai rasa maskulin sehingga sangat sesuai untuk lelaki.

Dengan banyak ciri istimewa, jam tangan ini termasuk dalam harga yang agak berpatutan dan mudah diperoleh di kedai dalam talian.

10. Siwss Army

victorinox swiss army watch

Cadangan terakhir jenama jam tangan lelaki terbaik di Malaysia ialah Victorinox Swiss Army.

Jenama ini biasanya dikaitkan dengan jenama pisau yang terkenal kerana ia pada asalnya ditubuhkan khusus untuk membuat pisau untuk tentera di Switzerland.

Tetapi syarikat itu sedang berkembang dan mengeluarkan barangan lain seperti jam tangan. Kelebihan jam tangan jenama ini ialah mesin dan bahan yang tahan lasak, kuat, tahan calar dan juga tepat.

Modelnya trendy sehingga meningkatkan keyakinan diri tetapi dari segi harga masih lagi mesra poket.