✓ 10 Cadangan Hadiah Farewell Untuk Boss Lelaki

Pada asasnya, perpisahan adalah detik yang pasti akan berlaku. Perpisahan boleh berlaku kepada sesiapa sahaja, di mana-mana, dan pada bila-bila masa.

Termasuk pada masa perpisahan di tempat kerja. Sudah tentu kita sebagai pekerja tidak selesa jika tidak mengucapkan selamat tinggal kepada bos.

Sebagai penghormatan kita kepada boss, sudah tentu kita perlu memberikan hadiah farewell kepada bos kita. Adakah bos Anda seorang lelaki?

Oke, kami mempunyai beberapa cadangan hadiah farewell untuk boss lelaki, yang boleh Anda gunakan sebagai rujukan.

1. Stick Golf

hadiah farewell untuk boss lelaki stick golf

Hadiah ini sangat sesuai dan disyorkan jika bos anda seorang yang meminati sukan golf.

Golf ialah sukan yang memerlukan kemahiran pemukul untuk dapat memasukkan bola kecil ke dalam lubang menggunakan stick golf sebagai pemukul.

Jika Anda memberikan stick golf yang baik dan berkualiti kepada boss Anda yang bertukar kerja atau bersara, saya menjamin bahawa akan memberi kesan istimewa kepadanya.

Selain stick golf, sarung tangan golf juga boleh menjadi satu lagi inspirasi untuk boss Anda yang suka golf. Anda boleh ukir dengan huruf awal nama boss Anda supaya hadiah farewell itu lebih peribadi.

2. Beg Ringkas

beg ringkas

Inspirasi hadiah farewell untuk bos seterusnya yang kami cadangkan ialah beg ringkas. Item ini sesuai untuk Anda berikan kepada bos Anda yang telah berpindah ke tempat baru.

Jika boss Anda seorang lelaki, model beg mungkin standard dan perkara yang boleh Anda pertimbangkan ialah pilihan warna.

Sementara itu, jika bos Anda seorang wanita, maka model beg boleh menjadi lebih pelbagai. Anda juga boleh memilih warna mengikut kesukaan Anda.

Jika Anda terlalu berat untuk bertanya warna yang bos Anda suka, Anda boleh memberi perhatian kepada objek atau barang yang ia gunakan. Sama dengan warna apa.

Biasanya dari situ boleh dapat jawapan warna apa yang menjadi kegemarannya.

3. Jam Tangan

jam tangan

Hadiah perpisahan untuk bos ini mungkin terasa mainstream, tetapi sejujurnya, masih ramai yang memilih jam tangan sebagai hadiah farewell untuk bos lelaki.

Untuk jenama, sudah tentu Anda boleh mengetahui secara langsung sama ada bos Anda adalah seorang tipikal yang menyukai jenama tertentu.

Atau bos Anda adalah jenis orang yang tidak pakar dalam jenama jam tangan tertentu, tetapi menyukai jenama berkualiti.

Jika Anda sudah mendapat jawapannya, maka Anda dan team Anda boleh berbincang tentang jenama jam tangan atau model mana yang sesuai sebagai hadiah.

4. Kasut

hadiah farewell untuk bos lelaki kasut

Dari senarai seterusnya, kami juga ada cadangan hadiah perpisahan iaitu kasut. Sebenarnya ini bukan sekadar hadiah farewell untuk boss lelaki sahaja. Tapi bos perempuan pun boleh.

Kasut yang diberikan juga boleh berbeza-beza. Bermula dari kasut sukan, kasut gunung, kasut lari atau kasut melepak.

Untuk pilihan kasut untuk bos perempuan, lebih banyak lagi pilihan. Tetapi jika Anda agak berat untuk bertanya, Anda boleh memilih kasut dengan warna neutral dan model umum, seperti kasut berjalan.

Anda boleh melaraskan jenama dan harga sekali lagi dengan team / kawan kerja. Yang pastinya sepadan dengan keadaan kewangan Anda dan team Anda. Jika cukup, Anda boleh membeli satu hingga dua kasut sebagai pilihan.

5. Hot Water Thermos

termos air panas

Boss Anda suka berkhemah atau seseorang yang menjalani kehidupan zero waste, maka termos air panas berkualiti ini sesuai untuk Anda hadiahkan kepada bos Anda.

Buat masa ini terdapat banyak pilihan termos air panas dengan pelbagai motif yang boleh Anda pilih mengikut kesukaan bos Anda. Ia boleh dari warna atau motif sedia ada yang juga boleh ditempah secara khusus.

Jika Anda ingin menempah secara khusus, Anda boleh menulis inisial boss Anda di sana atau ia boleh menjadi petikan kegemarannya pada badan termos.

Hadiah seperti ini akan menjadi lebih peribadi jika Anda menulis perkataan yang sangat bermakna kepada bos Anda.

6. Buku Nota

buku nota

Masih diinspirasikan oleh hadiah perpisahan bos untuk menukar pekerjaan atau bersara, kami mengesyorkan buku nota atau jurnal.

Pada masa ini terdapat banyak kedai yang menyediakan perkhidmatan tersuai yang boleh Anda gunakan untuk membuat model, sampul dan halaman dalam mengikut kehendak Anda.

Walaupun ia lebih mahal daripada jurnal atau buku nota biasa, hasilnya boleh menjadi sangat memuaskan.

Bos Anda yang bertukar kerja atau bersara boleh menulis aktivitinya selepas meninggalkan pejabat Anda dalam buku nota atau jurnal yang Anda sediakan.

Dijamin akan menyimpannya dalam ingatan bersama Anda dan team kerja.

7. Perkakas Kitchen

perkakas kitchen

Bos Anda suka aktiviti memasak? Anda boleh memberikan hadiah farewell dalam bentuk perkakas dapur khas. Kami pasti bos Anda akan sangat menyukainya.

Lebih-lebih lagi kini terdapat banyak jenama perkakas dapur berkualiti yang menawarkan model dan harga yang boleh Anda sesuaikan dengan keperluan Anda.

Bos Anda yang telah bertukar kerja atau bersara sedang melakukan aktiviti memasak di rumahnya, dan dia akan serta-merta mengingati detik-detik terbaik bersama Anda dan team kerja di pejabat sebelumnya.

8. Tumbuhan

tumbuhan

Jika bos Anda suka berkebun, maka memberinya pelbagai tanaman untuk diuruskan adalah hadiah farewell yang memberi kesan mendalam.

Cuba bayangkan, ada tumbuhan yang ingin dipeliharanya tetapi belum sempat mencarinya dan Anda berikan pada saat perpisahan. Ia pasti akan menjadi hadiah farewell yang sesuai untuk bos lelaki dan wanita.

Pemberian tumbuhan yang akan dipamerkan di halaman rumahnya juga akan membuatkan boss Anda mengingati manisnya hadiah yang Anda dan team kerja berikan kepadanya semasa perpisahan.

9. Voucher Perjalanan

voucher perjalanan

Inspirasi untuk hadiah perpisahan untuk bos seterusnya yang kami cadangkan ialah baucar atau tiket perjalanan.

Anda tidak memerlukan tempat yang jauh seperti di luar negara. Kerana di Malaysia terdapat banyak tarikan pelancong yang menarik, diingati dan disyorkan oleh ramai pelancong.

10. Peralatan Sukan

hadiah farewell untuk lelaki peralatan sukan

Bersukan telah menjadi sebahagian daripada gaya hidup dan aktiviti harian. Oleh itu, kita memerlukan aksesori sukan untuk membantu aktiviti sukan menjadi lebih optimum dan menjadikan kita lebih bersemangat.

Hadiah dalam bentuk peralatan sukan boleh menjadi pilihan yang menarik dan berguna, terutamanya untuk boss lelaki atau wanita yang gemar bersukan.

Dijamin tidak akan membazir kerana ia pasti akan digunakan setiap hari. Beberapa peralatan sukan yang boleh Anda sediakan seperti:

  • Kasut berlari
  • Beg sukan
  • Jersi
  • Jam tangan berlari
  • Barbell
  • Genggaman tangan
  • Lompat tali
  • Jalur rintangan